Rýchly kontakt

Prostredníctvom nasledujúceho formulára nám môžete zaslať akúkoľvek otázku či pripomienku.
Odoslaný text bude doručený na adresu info@drevostavmont.cz.

Firma:
Meno a priezvisko:
E-mail:
Váš dotaz:
Česká verze Slovenská verze

Špeciálne dvere

Tu nájdete druhy špeciálnych dverí

Popis špeciálnych dverí

Zvýšený hlukový útlm

Protihlukové dvere plné

Dvere plné možné dodať ako protihlukové (vzduchovo nepriezvučné) v obložkovej zárubni SOLO (pre dvere v oceľovej zárubni sa hodnoty vzduchovej nepriezvučnosti znižujú o 2 dB). Protihlukové dvere vytvára pocit súkromia, znižujú prestup zvuku dverami (chladnička vydáva hluk o intenzite 40 dB, umývačka 42 dB, šepot 20 dB, napúšťanie vody do vane 80 dB).

Protihlukové dvere sú vždy dodávané ako plné:

32 dB - výplň dverí je doska LINEX, dvere sú s výsuvným prahom

35 dB - výplň dverí je doska LINEX, dvere sú s pevným prahom

s tesnením

38 dB - výplň dverí je drevotriesková doska prerušená vrstvou korku,

dvere sú s pevným prahom s tesnením

Protihlukové dvere požiarne odolné:

Dvere požiarne odolné je možné dodať ako protihlukové v protipožiarnej obložkovej zárubni SOLO o vzduchovej nepriezvučnosti 35 a 37 dB (v protipožiarnej oceľovej zárubni sa hodnoty nepriezvučnosti znižujú o 2 dB). Vzduchová nepriezvučnosť sa docieľuje pridaním dosky. Pri dverách sa vzduchovou nepriezvučnosťou 35 dB je pridaná jedna doska, u 37 dB sú dosky pridané z oboch strán dve dosky. Pri výbere kovania je potrebné počítať s tým, že hrúbka dverí bude 44 mm respektíve 47 mm.

Záťažové dvere:

Sú vhodné pre zdravotnícke zariadenia, školy, výrobné a administratívne budovy, hyper a supermarkety - vysoko namáhané dvere najmä možnosť poškriabaniu povrchu dverí. Dvere sú s výplňou dierovaná drevotrieska (u dverí požiarne odolných je výplň požiarne odolná drevotriesková doska). Povrch dverí HPL fólia alebo CPL fólia s hrúbkou 0,8 mm. Dezény CPL fólia 0,8 mm kalvados, dub priečny pozdĺžny svetlý, dub priečny pozdĺžny tmavý, HPL fólie 0,8 mm - sivá. Dvere je možné dodať ako falcové aj ako bezfalcové. Záťažové dvere možno dodať plné, požiarne odolné, prípadne ako požiarne odolné trieda bezpečnosti 2.

Bezfalcové dvere:

Bezfalcové dvere veľmi výrazne zvýši úroveň interiéru, pôsobí moderným dojmom. Sú dodávané s pántami TECTUS, CAB-R, JUST 3D, T5 a D SIGN vždy v komplete s obložkovú zárubňou. Bezfalcové dvere sú dodávané s hranou ABS vo všetkých modelových radoch okrem dverí požiarne odolných, dymotesných, protihlukových a dverí SONET.

Protipožiarne dvere

Na základe požiadavky projektu stavby môže byť u niektorých interiérových dverí požadovaná požiarna odolnosť. Protipožiarne dvere oddeľujú dva požiarne úseky alebo napr. Únikové cesty od ostatných priestorov.

Naše odporúčanie, vychádzajúce z praxe a zdravého rozumu, je nasledujúci: ak je súčasťou vášho domu kotolňa na pevné palivo alebo garáž, zvážte k oddeleniu týchto priestorov s vysokým nebezpečím zahorenia radšej dvere s protipožiarnou odolnosťou, aj keď vám to projektová norma nepredpisuje. Jedná sa o ochranu vášho majetku a života a v prípade vzniku požiaru sú vždy škody nebezpečia rozšírenia požiaru do ostatných priestorov neskonale nižšie. Rozdiel času prehoreniu "obyčajných" dverí a protipožiarnych EI / EW 30 je najmenej 25 minút. Tento čas je pri likvidácii požiaru kľúčový.

Kritérium EI je vždy prísnejšie a preto protipožiarne dvere, ktoré splnia požiadavky na EI vyhovie aj požiadavkám na EW. Požiarna odolnosť požiarnych dverí je doba, po ktorú sú požiarne dvere schopné odolávať teplotám vznikajúcim pri požiari, bez toho aby došlo k porušeniu ich funkcie.

Ďalšími požiadavkami vychádzajúcimi z projektového riešenia môže byť dymotesnosť alebo osadenie dverového zatvárača napr. V chránených únikových cestách.

Požiarne dvere sa vždy označujú štítkom, na ktorom je uvedené kritérium požiarnej odolnosti, ktoré spĺňajú a časová hodnota, druh konštrukcie, či sa jedná o dvere dymotesné a ak je osadený na dverách dverný zatvárač. Označenie potom môže vyzerať nasledovne EI-SC 30 DP3 alebo EW-SC 30 D3, kde jednotlivé symboly znamenajú:

EI - dvere brániace šíreniu požiaru

EW - dvere obmedzujúce šírenie požiaru

hodnota 30 je hodnota požiarnej odolnosti v minútach

 

S - dvere dymotesné

C - dvere osadené dverovým zatváračom

DP1 - krídlo vyrobené z nehorľavých materiálov (napr. Oceľové)

DP2 - opláštený sendvič

DP3 - krídlo vyrobené z horľavých materiálov (všetky bežné interiérové drevené dvere)

Naše protipožiarne dvere majú vždy požiarnu odolnosť EI / EW 30 DP3 tzn. spĺňajú obe kritériá požiarnej odolnosti po dobu 30 minút.

  Ďalej ponúkame protipožiarne dvere dymotesné (plné), u ktorých je v označení doplnilo písmeno S. (EI / EW-S 30 DP3).

Všetky naše protipožiarne dvere môžu byť osadené dverovým zatváračom, v označení dverí teda pribúda písmeno C (EI / EW-C 30 DP3). Ak si nie ste istí, či dokážeme vami požadované protipožiarne dvere vyrobiť, napíšte nám, my vaše požiadavky posúdime a dáme vám v krátkej dobe vedieť.

Bezpečnostné dvere:

Vchodové interiérové dvere (hlavne v panelových a bytových domoch a pod.), Ktoré lepšie ochráni váš byt proti násilnému vniknutiu, sa označujú ako dvere bezpečnostné s udaním bezpečnostnej triedy 2 alebo bezpečnostnej triedy 3 (vyššia hodnota znamená väčšiu bezpečnosť).

Naše BEZPEČNOSTNÉ DVERE protipožiarne B2 a B3 sú vždy plným hladkým krídlom (s možnosťou nalepenia rámčeku) tvoreným z plnej dosky na báze dreva opláštené doskami s odolným povrchom CPL laminát, laminát Reliéf, prípadne HPL laminát a slúžia zároveň i ako PROTIPOŽIARNE dvere s požiarnou odolnosťou EI / EW 30.

Sú opatrené zámkom viacbodovým sa 3 aktívnymi prvkami, 3 závesmi a 2 (B2), respektíve 3 (B3) pasívnymi prvkami proti vysadeniu a vylomeniu.

Dvere musia byť vybavené bezpečnostným kovaním a vložkou do zámku bezpečnostnej triedy minimálne B2, respektíve B3 a osadené do vhodnej kovovej zárubne.

Je možné k nim inštalovať prah prípadne prahovú lištu. Vŕtanie otvorov do dverového krídla bez toho, aby sa narušila ich konštrukcia a znížila deklarovaná ochrana je možné iba pre priezor, prípadne pre ďalšie bezpečnostné prvky. Bezpečnostné dvere musia byť namontované preškoleným pracovníkom.

Váš tým Dřevostavmont Č&Š s.r.o.

Rýchly kontakt:

  • pevná linka: +420 519 326 008
  • mobilný telefón: Martin Čáslava - +420 732 804 685
  • mobilný telefón: Jiří Štýbl - +420 608 271 645
  • mobilný telefón Slovensko - +421 944 154 649
  • e-mail: info@drevostavmont.cz
Kontakty
Kde nás nájdete
Platobné metódy